VU+ PC Tools & Editor Support problem with Communications with box by ftp

Discussion in 'PC Tools & Editor Support' started by kowiks, Nov 28, 2016.

  1. kowiks

    kowiks Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Hi all I am new to the forum.
    I have a problem to Communities with box vu+ solo2, zgemma h2s2 and zgemma s2. With vu+ i can connect by ftp using total commander but not dreamboxedit. with 2 zgemmas can't connect by ftp using total commander or dreambox edit is coming as i wrong ip address. I did check the ip address on boxes and router and they are correct.
    Could someone help with that?
     
    Last edited: Nov 28, 2016
  2. DirtyDonki

    DirtyDonki I am the Nice One Staff Member Admin

    Messages:
    25,148
    Likes Received:
    1,795
    Are you sure the IP addresses entered into each of the tools is correct for each box as you will need a different one for each of them. So in each tool you will have to setup a new session account for each which I suspect may be all you are missing with this. Eg:
    upload_2016-11-28_13-27-6.png
     
    • Agree Agree x 1
  3. kowiks

    kowiks Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    thanks for the reply yes I'm sure for vu+ I have 192.168.1.4 zgemma s2 is 192.168.1.5 and zgemma h2s 192.168.1.9. I Can connect to vu+ by ftp total comander or filezilla but not dreamboxedit ? on 2 zgemma cant conect at all.
     
  4. DirtyDonki

    DirtyDonki I am the Nice One Staff Member Admin

    Messages:
    25,148
    Likes Received:
    1,795
    Usernames & passwords correct?
     
  5. kowiks

    kowiks Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    yes I test them and they are correct
     
  6. DirtyDonki

    DirtyDonki I am the Nice One Staff Member Admin

    Messages:
    25,148
    Likes Received:
    1,795
    Very odd then as it should work. Only other thing I can think of is an application based Firewall rule not being enabled for each of the failing communications threads.
     
  7. kowiks

    kowiks Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    i did switch off firewall and anti-virus .

    and is communicating with vu+ open pli but not zgemma open atv and second zgemma open pli.
     
    Last edited by a moderator: Nov 28, 2016
  8. danny187

    danny187 Super Moderator

    Messages:
    981
    Likes Received:
    242
    connect your laptop by ethernet cable then try via that method.

    Or you could try VuCC.exe, see if it connects via ftp thru that.

    Also double check all networking is fine on the zgemmas.
     
  9. kowiks

    kowiks Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    ok i tray connect by cable. thanks
     
Loading...
Similar Threads
  1. poliv123

    VU+ Receiver General Setup Questions Vu+ Zero4k SNR problem

    Replies:
    0
    Views:
    35
  2. poliv123
    Replies:
    1
    Views:
    165
  3. eshare
    Replies:
    4
    Views:
    130
  4. tmykrk
    Replies:
    4
    Views:
    108
  5. elisabeth
    Replies:
    1
    Views:
    116

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice