• vuplus-images.co.uk - Satellite TV Enthusiasts Dedicated To VU+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Custom / Unofficial Build To my compiler friends

Discussion in 'Custom / Unofficial Image Builds' started by LandRocket, Apr 27, 2017.

  1. storm_breaker

    storm_breaker Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 11, 2017
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3
    any news from gjstroom m8?
     
  2. Ten Below

    Ten Below Staff Member Admin

    Messages:
    7,184
    Featured Threads:
    109
    Likes Received:
    3,442
    Joined:
    Sep 9, 2014
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +7,220
    I do not know him mate & have never had any discussion with him, what i meant was that you should get in touch with him yourself.
     
  3. storm_breaker

    storm_breaker Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 11, 2017
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3
    sorry for the misunderstanding m8
     
    • Thank You Thank You x 1
  4. LandRocket

    LandRocket Donating Member

    Messages:
    98
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Apr 5, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +87
    Anybody still building from github?

    For over a week, I'm getting:
    '$PATH && export PATH; } && /usr/bin/env perl ../automake-1.15/doc/help2man --output=doc/automake-1.15.1 automake-1.15
    | help2man: can't get `--help' info from automake-1.15
    | Try `--no-discard-stderr' if option outputs to stderr
    | Makefile:3687: recipe for target 'doc/automake-1.15.1' failed
    | make: *** [doc/automake-1.15.1] Error 255

    I've even tried reinstalling 'buntu and the oe dependencies but still the same problem :( Getting annoyed with it as I can't seem to extract enough info to be able to fix it :(
     
    • Informative Informative x 1
  5. Ten Below

    Ten Below Staff Member Admin

    Messages:
    7,184
    Featured Threads:
    109
    Likes Received:
    3,442
    Joined:
    Sep 9, 2014
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +7,220
    What were you building & on which branch?
    Just started ATV on 4.2 so will let you know if any probs, previously was on 4.1 where everything was ok.
     
  6. LandRocket

    LandRocket Donating Member

    Messages:
    98
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Apr 5, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +87
    Was building OpenBH... tried fresh copies of 4.1 and 4.2 trunk which is why it's annoying me so much :(

    I've got to do a backup of my buildserver anyway, so going to try a full reinstall again and re-clone, but I'm sure I'm missing something :(
     
  7. LandRocket

    LandRocket Donating Member

    Messages:
    98
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Apr 5, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +87
    Appears to be just that specific image....

    Funny enough, I've just rekindled my liking of ATV, so I set off a build of ATV on 4.2 and it's going through nicely. :)

    **EDIT**: Machine vuultimo4k failed, but with:
    ax88179-178a-1.4.0-r0 do_compile: oe_runmake failed.

    At least it's not automake...
     
    • Like Like x 1
    Last edited: Apr 13, 2018
  8. Ten Below

    Ten Below Staff Member Admin

    Messages:
    7,184
    Featured Threads:
    109
    Likes Received:
    3,442
    Joined:
    Sep 9, 2014
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +7,220
    ATV 6.2 completed for me but only after freshly cloning the build environment, still not sure what i did to break it. :lol:
     
    • Like Like x 1
  9. LandRocket

    LandRocket Donating Member

    Messages:
    98
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Apr 5, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +87
    Big thanks........ because guess what I'm doing right now......

    2018-04-14.png
     
  10. Vmax

    Vmax Staff Member Super Moderator

    Messages:
    543
    Featured Threads:
    2
    Likes Received:
    357
    Joined:
    Feb 4, 2015
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +806
    ERROR: Task /4.1/build-enviroment/meta-oe-alliance/meta-oe/recipes-connectivity/samba/pam-smbpass_3.6.25.bb:do_compile) failed with exit code '1'
     
  11. LandRocket

    LandRocket Donating Member

    Messages:
    98
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Apr 5, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +87
    ATV built fine for me on the 4.2 branch..... but stupid me set machine type to ultimo instead of ultimo4k... rebuilding now.

    In case of error, first thing is always to "make update" and retry, as it quite often can be that they're pushing changes to the code in the middle of a compile :)
     
  12. satfoot

    satfoot Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 16, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +8
    Having read this Thread, I managed to build the OpenATV 6.1 Image for Solo2 as per instructions on separate Thread on this Forum. How do I now rebuild using 4.2 branch please? Thanks to all for this and similar Threads on this interestisng subject.
     
  13. LandRocket

    LandRocket Donating Member

    Messages:
    98
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Apr 5, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +87
    You need to change one command:
    git clone git://github.com/oe-alliance/build-enviroment.git -b 4.2
     
    • Thank You Thank You x 1
  14. satfoot

    satfoot Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 16, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +8
    Thanks m8. I will give it a try. Much appreciated.
     
  15. satfoot

    satfoot Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 16, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +8
    No luck this time. Ended with error:-

    ERROR: Task (/home/openatvbuilder/openatv/build-enviroment/meta-oe-alliance/meta-oe/recipes-oe-alliance/enigma2-plugins/enigma2-plugin-extensions-enhancedmoviecenter.bb:do_install) failed with exit code '1'
     
  16. LandRocket

    LandRocket Donating Member

    Messages:
    98
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Apr 5, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +87
    I'm presuming you cloned into a fresh folder for your 4.2 build ie not on top of 4.1 :)

    ...... and now that you've had a cup of coffee, it might be time to try again...

    make update && MACHINE=xx DISTRO=openatv make image

    The 4.2 branch is the "cutting-edge" alpha build, so there will be times where it just won't compile. I don't know your machinetype but I had OpenATV building fine yesterday (20180415) for Ultimo4K and Solo4K..
     
    • Thank You Thank You x 1
  17. satfoot

    satfoot Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 16, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +8
    Second attempt at OpenATV succeeded. Very grateful to all.
     
    • Winner Winner x 2
  18. Ten Below

    Ten Below Staff Member Admin

    Messages:
    7,184
    Featured Threads:
    109
    Likes Received:
    3,442
    Joined:
    Sep 9, 2014
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +7,220
    OBH also completing on 4.2 now. :)
     
    • Like Like x 1
  19. satfoot

    satfoot Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 16, 2016
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +8
    I would like to give OBH a try but couldn't find any info on how to go about it. Any help please? Thx.
     
  20. Ten Below

    Ten Below Staff Member Admin

    Messages:
    7,184
    Featured Threads:
    109
    Likes Received:
    3,442
    Joined:
    Sep 9, 2014
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +7,220
    The same way as you built ATV,
    make MACHINE=vuXXXXX DISTRO=openbh image
     
    • Thank You Thank You x 1
Loading...
Similar Threads
  1. Ten Below
    Replies:
    0
    Views:
    558

Share This Page