What's new

Tuner Support Tuner

jcl

Member
Messages
12
Joined
Mar 7, 2021
Reaction score
6
Points
3
flashed vu +duo fron bh 3.1 to obh 4.3 motorised dish will not find any channels (no data on transponder)
worked ok before flashing where am I going wrong any help appreciated
thanks jcl
 

DirtyDonki

I am the Nice One
Staff member
Admin
Messages
26,140
Joined
Sep 10, 2014
Reaction score
3,370
Points
728
If all worked before then you need to work out what may have changed or what you did not do once you re-flashed.

Did you backup & then restore your settings?
Are you using the same channel list you were using?
Did you remember to input the correct parameters into your Tuner Config?

All the above assumes the recent winds have not knocked your dish off position.
 

jcl

Member
Messages
12
Joined
Mar 7, 2021
Reaction score
6
Points
3
If all worked before then you need to work out what may have changed or what you did not do once you re-flashed.

Did you backup & then restore your settings?
Are you using the same channel list you were using?
Did you remember to input the correct parameters into your Tuner Config?

All the above assumes the recent winds have not knocked your dish off position.
no I did not back up settings never have done usually just download motor settings from addons
but yes same channel list vanibal
by parameters I assume you mean usals yes
its unlickly for the dish to have moved in the 15minutes it took me to change from bh 3.1 to obh 4.3

thanks for your help DD
JCL
 

jcl

Member
Messages
12
Joined
Mar 7, 2021
Reaction score
6
Points
3
no I did not back up settings never have done usually just download motor settings from addons
but yes same channel list vanibal
by parameters I assume you mean usals yes
its unlickly for the dish to have moved in the 15minutes it took me to change from bh 3.1 to obh 4.3

thanks for your help DD
JCL
hello DD just reflashed bh3.1.0 everything back to normal same usals and chsnnel settings all ok
but problems when I flash open bh
 

DirtyDonki

I am the Nice One
Staff member
Admin
Messages
26,140
Joined
Sep 10, 2014
Reaction score
3,370
Points
728
hello DD just reflashed bh3.1.0 everything back to normal same usals and chsnnel settings all ok
but problems when I flash open bh
hdscrThat is really weird. Maybe best to wait for the next version. :snicker:
 

jcl

Member
Messages
12
Joined
Mar 7, 2021
Reaction score
6
Points
3
hdscrThat is really weird. Maybe best to wait for the next version. :snicker:
very weird maybe time to change my vu had it about 12/13 years only let me down once red light problem managed to fix that best receiver I've ever had certainly buy another one thanks jcl
 

jcl

Member
Messages
12
Joined
Mar 7, 2021
Reaction score
6
Points
3
this weird problem just got more weird, I have now checked everything with the dish technomate H-H inverto 8 way lnb (black pro)
changed all connectors for new ones realigned the dish starting true south moved west to find bbc world news no signal and no signal on any other satellite. so changed lnb still same problem. I am tuning in using my vu duo and tv so I can see the tv screen whilst I am tuning the dish duo has Bh image 4.1 when I go to menu positioner set up the menu refuses to move the dish yet I can move it using the motor buttons never had a problem before setting up mtorised or static dishes but come to adead end with this
one ,motr wors ok east and west movement tested both lnbs I have on a meter bothreading between 5 and 6 on the meter so both ok so now beginning to wonder is it something to do with the image I have flashed or do I have a fault in my duo.
any help appreciated regards jcl
 

jcl

Member
Messages
12
Joined
Mar 7, 2021
Reaction score
6
Points
3
still having a problem with my dish signal dropping out and then returning so bought a new lnb fitted it today and realigned the dish but now I have excellent signal on east satellites but only 32% snr on all west satellite so none are opening on the west have I got my tuner configured correctly? no problems with 16 39 or 42 east so I am thinking my dish is aligned correctly thanks jcl
 

Top Bottom