Hardware Support VU+ SOLO2 - FPGA update/HW error

M. Qaiser

Member
While installing BH 3.0.9, the image installed successfully but after reboot, the box showed FPGA update/writing/erasing and then HW error. I tried many images including vu original factory images but the result remain the same. Then i tried old BH images and found BH images up-to 2.0.7 work and after that no image work and box after reboot stuck at HW error.
Furthermore, my box is genuine/not clone, purchased from reputable seller.

Pls advice and guide that what is the problem/solution to upograde FPGA so that i may install new images.

Thanks
 

Aliraza63

Staff member
Super Moderator
While installing BH 3.0.9, the image installed successfully but after reboot, the box showed FPGA update/writing/erasing and then HW error. I tried many images including vu original factory images but the result remain the same. Then i tried old BH images and found BH images up-to 2.0.7 work and after that no image work and box after reboot stuck at HW error.
Furthermore, my box is genuine/not clone, purchased from reputable seller.

Pls advice and guide that what is the problem/solution to upograde FPGA so that i may install new images.

Thanks
Its not nand it must be a security chip error . most popular fpg upgrade method is in the below link .
Please, Log in or Register to view URLs content!


If it doesnt work then in my opinion :
a. send us putty log
b. some years before I had written a tutorial how to successfully recoverd solo2 and solo2 se with hyper terminal there were some of modified files ( workable also with original) try that method . try google search i dont find it here .
c. BBS tool is the the best option also( with the help of cypress board. which I mostly trust to recover box)
d. replace mother board .
 
Last edited:

M. Qaiser

Member
Thanks, i have googled and found the site where the said files are available. but unfortunately, i am not registered to that site, so could not download the files.

site:
Please, Log in or Register to view URLs content!


However, if you could help and download said files from above site and put the same here, it would be a great help.

Regards
 

M. Qaiser

Member
@ Ten Below, thanks. I have already checked/tried almost all vu original firmwares mentioned by you and none is working and i am getting same HW error after reboot.
The files mentioned by Bro Aliraza may be my last chance to recover the box so i need the said files which are only available at above mentioned site under VU section (uploaded by Bro aliraza a few years back on said site).

Regards
 

Aliraza63

Staff member
Super Moderator
@ Ten Below, thanks. I have already checked/tried almost all vu original firmwares mentioned by you and none is working and i am getting same HW error after reboot.
The files mentioned by Bro Aliraza may be my last chance to recover the box so i need the said files which are only available at above mentioned site under VU section (uploaded by Bro aliraza a few years back on said site).

Regards
Still I strongly believe its Security Chip error (fpg chip). But just for the helping purpose I m sharing that file from the link u visited .
If it doesnt work then share logs here I will see if I have some thing other tool .
Do u have cypress board if u have it then it will be easy to find out about nand to.
 

Attachments

M. Qaiser

Member
@ Aliraza, Thanks for sharing the files. Today i will try these files and report the result. Regarding cypress board i dont have it (not even heard about it).

Regards
 

M. Qaiser

Member
In middle of flashing

followed all steps, hypreterminal log is as under:
Code:
Please, Log in or Register to view codes content!
about 11 minutes have passed and it is still showing next activation.

is this ok, or some thing wrong. how much time it will take to load bootloader file

Regards
 
Last edited by a moderator:

Aliraza63

Staff member
Super Moderator
In middle of flashing

followed all steps, hypreterminal log is as under:

setenv('sharedstatedir', '/com', 0)
setenv('localstatedir', '/var', 0)
setenv('libdir', '/usr/lib', 0)
setenv('localedir', '${datarootdir}/locale', 0)
setenv('prefix', '/usr', 1)
setenv('exec_prefix', '/usr', 1)
setenv('bindir', '/usr/bin', 1)
setenv('sbindir', '/usr/sbin', 1)
setenv('libexecdir', '/usr/libexec', 1)
setenv('datarootdir', '/usr/share', 1)
setenv('datadir', '/usr/share', 1)
setenv('sysconfdir', '/etc', 1)
setenv('sharedstatedir', '/com', 1)
setenv('localstatedir', '/var', 1)
setenv('libdir', '/usr/l
setenv('localedir', '/usr/share/locale', 1)
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/encoding.conf
resolve: -> /usr/share/enigma2/encoding.conf
resolve: resolve ${libdir}/enigma2/python
resolve: -> /usr/lib/enigma2/python
PYTHONPATH: /usr/lib/enigma2/python
+ (1) Background File Eraser
+ (8) graphics acceleration manager
+ (9) GFBDC
12150k video mem
- double buffering available!
4050kB available for acceleration surfaces.
res[LCD]: unknown cmd 0x1015
olution: 1280 x 720 x 32 (stride: 5760)
+ (9) gLCDDC
found OLED displ
lcd buffer 0x6d1c10 8448 bytes, stride 132
+ (9) Font Render Class
[FONT] initializing lib...
[FONT] loading fonts...
[FONT] Intializing font cache, using max. 4MB...
+ (10) gRC
RC thread created successfully
+ (15) eWindowStyleManager
+ (20) DVB-CI UI
+ (20) Hdmi CEC driver
+ (20) UHF Modulator
couldnt open /dev/rfmod0!!!!
+ (20) RC Input layer
+ (20) misc options
+ (20) AVSwitch Driver
+ (21) input device driver
Input device "d[CI]: CI interface initialised

reambox advanced remote control (native)" is not a keybo
Found 1 input devices!356B2 CFE Build Date:
+ (21) Console RC Driver012 Vuplus team
failed to open /dev/tty0
+ (30) eActionMap (C) Broadcom Cor
+ (35) CI Slots
scanning for common interfaces..305MHz
T
CI Slot 0 setSource(0)
eDVBCIInterfaces->setInputSource(0, 0)
DDR Mode: DDR3
eDVBCIInterfaces->setInputSource(1, 1)IT
DDR Width:
done, found 1 common interface slotsice: NAND
T
+ (40) eServiceCenter
settings instance.

+ (41) eServiceFactoryM2TSor 0000 Product 0000: USB
+ (41) eServiceFactoryMP3
+ (41) eServiceFactoryFSocating Class 09 Vendor
+ (41) eServiceFactoryDVBt Hub
reached rl 70
resolve: resolve ${sysconfdir}/enigma2/lamedb000 Product 0000: USB Root Hub
resolve: -> /etc/enigma2/lamedb

FE_ENABLE_HIGH_LNB_VOLTAGE: Operation not supported
checking front key
readFro
close frontend 0
Checkin
FE_ENABLE_HIGH_LNB_VOLTAGE: Operation not supported
Che
opening frontend 1lus/solo2/force.up
detected satellite frontend
FE_ENABLE_HIGH_LNB_VOLTAGE: Operation not supportedto.bin......NO
close frontend 1
Checking usbd
FE_ENABLE_HIGH_LNB_VOLTAGE: Operation not supported
.
found 1 adapter, 2 frontends(2 sim) and 5 demux, boxtype 4.bin......NO
RTC not ready... wait fo
resolve: -> /usr/share/enigma2/skin_default/spinner/wait1.png
em=192M@64M bmem=256M@512M
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/skin_default/spinner/wait2.pngddress is 0x80522e50
resolve: -> /usr/share/enigma2/skin_default/spinner/wait2.png

Linux version 3.3.8-2.0 (amedeo@m
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/skin_default/spinner/wait3.png

bootconsole [early0] enabled
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/skin_default/spinner/wait5.png
FPU revision is: 00130001
resolve: -> /usr/share/enigma2/skin_default/spinner/wait5.pngmemory: 10000000 @ 00000000 (usable)
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/skin_default/spinner/wait6.png
bmem: adding 192 MB RESERVED region at 64 MB
resolve: -> /usr/share/enigma2/skin_default/spinner/wait6.png
bmem: adding 256 MB RESERVED re
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/skin_default/spinner/wait7.png
Zone PFN rang
Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pag
resolve: -> /usr/share/enigma2/skin_default/spinner/wait9.png
Kernel command line: ubiroot rootflag
found 8 spinner!64M bmem=256M@51

executing main
setIoPrio best-effort level 3 ok
=roo
resolve: resolve ${libdir}/enigma2/python/mytest.py
PID hash table entries:
resolve: -> /usr/lib/enigma2/python/mytest.py
Dentry cac
resolve: resolve ${sysconfdir}/
MIPS second
resolve: resolve ${libdir}/enigma2/python/Plugins/
Mem
resolve: -> /usr/lib/enigma2/python/Plugins/ code, 476780k reserved, 1244k d
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/po/
ata, 184k
resolve: -> /usr/share/enigma2/po/
Hierarchical RCU impleme
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/
NR_IRQS:160
Measuring
resolve: -> /usr/share/enigma2/
D
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/z (163.125 MHz counter)
resolve: -> /usr/share/enigma2/

resolve: -> /usr/share/meta32kB, 4-way, linesize 32 by
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/defaults/
MIPS secondary cache 256kB, 8-way, l
resolve: -> /usr/share/enigma2/defaults/
SMP: CPU
enumerating block devices...
Brought up 2 CPUs
found block device 'loop0': blacklisted
NET: Registered protocol
found block device 'loop1': blacklisted

found block device 'loop7': blacklisted
usbcore: registered new in
enigma2 is the main pvr application... adjust oom score!
usbcore: registered new device driver usb
found block device 'mtdblock0': blacklistednux Sound Architecture Driver Version 1.0.2
found block device 'mtdblock1': blacklisted
cfg80211: Calling CRDA to up
found block device 'mtdblock2': blacklisted
Sw
found block device 'mtdblock3': blacklisted
NET: Registered protocol fam
found block device 'mtdblock4': blacklisted
resolve: -> /usr/share/enigma2/unicable.xmlregistered
UDP hash tabl
removing internal link on frontend id 0
sec config cleared hash table entrie
setSlotInfo for dvb frontend 0 to slotid 0, descr BCM7356 DVB-S2 NIM (internal),
NET: Registered protocol family 1
RPC: Re
need rotorworkaround No, enabled No, DVB-S2 Yes, DVB-T2 No
RPC: Registered udp tra
N
sec config completedags: R/W].
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/setup.xml1116
io scheduler
resolve: -> /usr/share/enigma2/setup.xml
io scheduler cfq registered (default)
resolve: resolve ${sysconfdir}/enigma2/rial: 8250/16550 driver, 4 ports, IRQ s
resolve: -> /etc/enigma2/
loading bouquet... /etc/enigma2/bouquets.tv, bootconsole disabled 65) is a 16550A
resolve: resolve ${sysconfdir}/enigma2/
console [ttyS0] enable
resolve: -> /etc/enigma2/
loading bouquet... /etc/enigma2/userb
loading bouquet... /etc/enigma2/bouquets.radio
ah
resolve: resolve ${sysconfdir}/enigma2/s 2 ports 6 Gbps 0x3 impl platform mod
resolve: -> /etc/enigma2/
loading bouquet... /etc/enigma2/userbouquet.favourites.radioq sntf stag clo slum part
0 entries in Bouquet userbouquet.favourites.radio
scsi1 : ahci_platform
1 entries in Bouquet bouquets.radio[mem 0x10181000-0x10190fff] port 0x
[eDVBLocalTimeHandler] enable sync local time with transponder time!
ata2: SATA max UDMA/133 mmio [mem 0x10181000-0x10190
add dreampackage scanner plugin
added
[FONT] adding font /usr/share/fonts/ae_AlMateen.ttf...OK (Replacement)ontrol 300)
No PHY detect
[FONT] adding font /usr/share/fonts/tuxtxt.ttf...OK (Console)
bcmgenet: probe of bcmgenet.1 failed with error
[iInputDevices] getInputDevices <ERROR: ioctl(EVIOCGNAME): [Errno 25] Inappropr' Host Controller (EHCI) Driver
iate ioctl for device >-brcm.0: Broadcom STB E
[iInputDevices] getInputDevices <ERROR: ioctl(EVIOCGNAME): [Errno 25] Inapproprgistered, assigned bus number 1
iate ioctl for device >-brcm ehci-brcm.0: irq
cannot open /proc/stb/avs/0/input_choices

resolve: -> /usr/share/enigma2/keymap.xmlrcm ehci-brcm.1: new USB bus registered,
main thread is non-idle! display spinner!
[ePopen] command: ip -o addr show dev eth0m 0x10480500
setLCDBrightness 25hci-brcm ehci-brcm.
setLCDBrightness 127HCI 1.00
resolve: resolve ${datadir}/keymaps/
hub 2-0:1.0: USB hub found
resolve: -> /usr/share/keymaps/ port detected
resolve: resolve ${datadir}/keymaps/oadcom STB EHCI
resolve: -> /usr/share/keymaps/ci-brcm.2: new USB bus register
resolve: resolve ${datadir}/keymaps/
resolve: -> /usr/share/keymaps/hci-brcm.2: irq 74, io mem
[ePopen] command: loadkmap < /usr/share/keymaps/eng.kmap
ehci-brcm ehci-brcm.3: new US
Activating language Englishus number 4
language set to en_EN
FIXME: request for unknown slot irq 75, io mem 0x10490500
FIXME: request for unknown slot
ehci-brcm ehci-brcm
FIXME: request for unknown slot
[RemoteChannelStreamConverter] fallback to default translation for Remote channe: 1 port detected
ohci_hcd: USB 1.1 'Open' Host Cont
l stream converterr
[RemoteChannelStreamConverter] fallback to default translation for Convert remot
ohci-brcm ohci-brcm.0: new USB bus registe
e channel list for streaming
ohci-brcm ohci-br
resolve: -> /usr/libCI
[MyTube] MyTubePlayerService - initi-brcm.1: new USB bus registered, a
[MeoBoot] set language to en
[MeoBoot] set language to enohci-brcm ohci-brcm.1: irq 72
[MeoBoot] fallback to default translation for E2 Light Multiboot
hub 6-0:1.0: USB hub found
hub 6-0:
[TranscodingSetup] set port 8002
ohci-brcm ohci-brc
Restarting internet superserver: inetd .
ohci-brcm ohci-brc
<ZappingModeSelection> set zapping mode : muter 7
resolve: resolve ${sysconfdir}/enigma2/-brcm.2: irq 76, io mem 0x10490400
resolve: -> /etc/enigma2/
hub 7-0
resolve: resolve ${sysconfdir}/enig

hub 8-0:1.0
--> setting brightness to: 00008000
Initializing USB Mass Sto
--> setting block_noise_reduction to: 00000000
usbcore: registered new interface drive
--> setting mosquito_noise_reduction to: 00000000
USB Mass Storage support register
--> setting digital_contour_removal to: 00000000 PS/2 mouse device common for all mice
--> setting splitmode to: off
i2c /dev entries driv
--> setting sharpness to: 00000000You are using an experimental vers
--> setting auto_flesh to: 00000000
[AutoShutDown] fallback to default Enigma2 Translation for Standby83aa36d51a80d0477859f9ba12af [media] media: remove __dev* an
[AutoShutDown] fallback to default Enigma2 Translation for Deepstandby
notations
978ae2247fac3b330ecd1095823001d2c08c7ef
[AutoShutDown] fallback to default Enigma2 Translation for AutoShutDown Setup
permissions
73ec66c000e9
[AutoShutDown] fallback to default Enigma2 Translation for AutoShutDown
pp
[AutoShutDown] fallback to default Enigma2 Translation for AutoShutDown
IR MCE Keyboard/mouse protocol handler initialized
<RemoteControlCode> Write Remote Control Code : 2gistering the characther device success with 0
remove DVI-PC because it does not exist.
blackhole initialised
hotplug on DVI
sdhci: Sec
set Videomode DVI 1080p 60Hznterface driver
set aspect, poli[DFP]: bcm7335_max_i2c_write: Error 1114113) Pierre Ossman
sdhci-pltf

[CI_Activate] FOUND 1 CI Slots
lib80211: common r
resolve: resolve ${sysconfdir}/enigma2/ci
PM:
resolve: -> /etc/enigma2/cidoes not depend on divisor
[CI_Activate_Config_CI0] no config file found
EBI CS0: setting up NAND flash (p
[CI_Activate_Config_CI0] error parsing xml...
NAND device: Manufacturer ID: 0xec, Chip ID
starting BlackHoleapi handler3V 8-bi
starting hotplug handler
It's now Thu Jan 1 06:00:30 1970 256MiB total, 128KiB blocks, 2KiB
[timer.py] next activation: 130 (in 99915 ms)
It's now Thu Jan 1 06:00:30 1970
preferedmodes ['720p', '1080i', '576p', '480p', '576i', '480i', ('1080p', 'defau0000
nand_read_bbt: bad block at 0x000
lt')]000
[EPGC] setCacheFile read/write epg data from/to '/hdd/epg.dat'ck at 0x0000098a0000
not showing fine-tuning wizard, config variable doesn't exist
nand_read_bbt: bad block at 0x00000db
showtestcard is false
Looking for embedded skinions on "brcmnand.0":
setValue[AUD]: AUDIO_SET_MUTE 0
0x000001f00000-0x0000100
100 : "
Setvolume: 100 1[AUD]: AUDIO_SET_MIXER -850346520000001f00000-0x000010000000 :
00 (r
UBI: attaching mtd0 to ubi0
UB

[AUD]: AUDIO_SET_MIXER : next left volume -70, right volume -70
UBI: logical eraseb
Setvolume: 100 1[AUD]: AUDIO_SET_MIXER -850346520
UBI: smallest flash I/O uni
00 (raw)8
Setvol[AUD]: AUDIO_SET_MIXER : amixl 0, amixr 0ffset: 2048 (aligned 2048)
[AUD]: AUDIO_SET_MIXER : next left volume -70, right volume -70 4096
UBI: max. s

[AUD]: AUDIO_SET_MIXER : next left volume -70, right volume -70BI: attached mtd0 to ubi0
UBI: MTD de
allocating new converter!tfs"
allocating new converter!MTD device size:
reused converter!
allocating new converter!r of good PEBs:
allocating new
UBI: number of inte
allocating new converter!
U
allocating new converter!: 1
allocating new converter!lable PEBs: 0
allocating new converter!
UBI: total numbe
allocating new converter!
allocating new converter!of PEBs reserved for bad
allocating new converter!
resolve: resolve ${datadir}/enigma2/%s/ounter: 781/497
resolve: -> /usr/share/enigma2/%s/mber: 1293327781
allocating new converter!: background thread "ubi_
allocating new converter!
allocating new converter!FS: parse sync
allocating new converter!ded
allocating new converter!s)
allocating new converter!
allocating new converter! 9023488 bytes (8812 Ki
allocating new converter!
allocating new converter!
UBIFS: media for
allocating new converter!s w4/r0)
allocating new converter!
UBIFS: default co
allocating new converter!
UBIFS:
allocating new converter!s (0 KiB)
allocating new converter!
VFS: Mounted root (ubifs
allocating new converter!4.
allocating new converter!
devtmpfs: mounted
allocating new converter!ed kernel memory: 184k fr
allocating new converter!
INIT: v
allocating new converter!
NET:
allocating new converter!
allocating new converter!apter (vusolo2)
reused converter!
bcm735
allocating new converter!

allocating new converter! 0:0
allocating new converter!it

brc
allocating new converter!ux.c,v 0.7 $
allocating new converter!
[VID]: <6>bcm7335_vide
reused converter!

allocating new converter!it
allocating new converter!pter 0 frontend 0 (BCM734
reused converter!
allocating new converter!
DVB: registering adapter
allocating new converter!...
reused converter!
[MP
allocating new converter!
BKNI_
allocating new converter!e: resizing from 4096-
allocating new converter!
allocating new converter!
366
allocating new converter!ils/mrc/7346/bmrc_monitor
allocating new converter!
allocating new converter!ut: dreambox advanced rem
RemovePopup, id = ZapErrorvices/virtual/input/input
reused converter!
reused converter!
reused converter!: registered
reused converter! registered ci0
reused converter!
[DFP]: registere
reused converter!

reused converter!is found 4
reused convert


reused converter!update driver loa
reused converter!
Startt
allocating new converter!patcher
reused converter!
udevd (113):
reused converter!is deprecated, pl
reused converter!/oom_score_adj
reused converter!
reused converter!
reused converter!
Synthesi
reused converter!otplug events
reused converter!
reused converter!to be fully popul
reused converter!
reused converter!t[212]: node_syml
reused converter!b.udev-tmp, /dev/
reused converter!
reused converter!
reused converter!
irecto
reused converter!
Displaying boo
reused converter!
[VID]: V
reused converter!E 0
reused converter!ID]: VIDEO_SELECT
reused convert
Configu
reused converter!faces... [VID]: V
reused converter!
reused converter!
reused converter!CT_SOURCE 0
reused converter!
ADDRCONF(NET
reused converter!k is not ready
reused converter!
reused converter!19.4) started
reused converter!
Sending discov
reused converter!
Sending di
reused converter!
Sendin
reused converter!
No
reused converter! background
reused converter!
netlink:
reused converter!after parsing att
reused converter!
reused converter!
netlink:
reused converter!after parsing att
reused converter!
reused converter!
netlink:
reused converter!after parsing att
warning, skin is missing element Universe in <class 'Scre
done.
Starting portmap daemo
poll: unhandled POLLERR/HUP/NVAL for fd 27(16)erserver: inetd.
poll: unhandled POLLERR/HUP/NVAL for fd 29(17)
creating NFS state directory: do
child has terminated
star
pipes closedernel thread
nameservers: [[192, 168, 10, 1]]1 RPC service (err
read configured interface: {'lo': {'dhcp': False}, 'eth0': {'dhcp': True}}
done
starting mountd: done
starting stat
4,anongid=
ER plugin not found,async,wdelay,hide,
resolve: resolve ${libdir}/enigma2/python/Plugins/Extensions/WebInterface/plugin
h,no_all_squash,no_subtree_check,secure_locks,acl
.pynui
resolve: -> /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/WebInterface/plugin.py
resolve: -> /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/OpenWebif/pluginshook.src

[OpenWebif] loading external plugins...
[OpenWebif] no plugins to load
[OpenWebif] started on 80
[OpenWebif] started on 443
poll: unhandled POLLERR/HUP/NVAL for fd 27(16)
It's now Thu Jan 1 06:02:10 1970
[timer.py] next activation: 230 (in 99999 ms)
It's now Thu Jan 1 06:02:10 1970
[timer.py] next activation: 230 (in 99999 ms)
It's now Thu Jan 1 06:03:49 1970
[timer.py] next activation: 330 (in 99999 ms)
It's now Thu Jan 1 06:03:50 1970
[timer.py] next activation: 330 (in 99999 ms)
It's now Thu Jan 1 06:05:29 1970
[timer.py] next activation: 429 (in 99000 ms)
It's now Thu Jan 1 06:05:30 1970
[timer.py] next activation: 430 (in 99999 ms)
It's now Thu Jan 1 06:07:09 1970
[timer.py] next activation: 529 (in 99999 ms)
It's now Thu Jan 1 06:07:09 1970
[timer.py] next activation: 530 (in 99999 ms)



about 11 minutes have passed and it is still showing next activation.

is this ok, or some thing wrong. how much time it will take to load bootloader file

Regards
fpe sending command to securtiy chip but its not responding back .
1 .remove front panel and then try see what it shows then
2 if u have any other box near u check it with that box's front panel.
3. I believe johnny's reply is the final answer here .
 

M. Qaiser

Member
@ Aliraza, thanks, the front panel of box is perfectly working and it is showing VU+ Solo2 (as i have installed BH 2.0.7 ).

2nd option: as you suggested above:


Please, Log in or Register to view URLs content!


Since the box is in working condition (currently i have installed BH 2.0.7 image and it is working perfectly). In this image, in plugin menu, there is Firmware upgrade plugin (to upgrade FPGA) which we may use to update fpga chip using usb. Unfortunately i dont have required update files (bootloader + mds files), so if you have these files or any link to download said files. i think that this trick may work

Regards
 

Aliraza63

Staff member
Super Moderator
Hi
I have always used the online update method . If u dont see in feed .may be they had removed in 2016. after major changes in driver data base they had made clone hunters which worked through drivers . the last fpg update I had seen it was the same as used in clone 2015. .. Because in those days drivers were only able to read bin data in security chip not to change its binary numbers .
Just for the information purpose I m sharing that last time used files here .
I am not sure it will work in ur case or not because if the security chip has bad sector it will not regenerate and read the bin codes.
Anyway file is here
 

Attachments

M. Qaiser

Member
thanks, i think that i have already tried this file (USB_FPG_UPDATE) shared by Jhonny (on his site). unfortunately, it did not work and i got following error:

Error 5 input/output error

I think that input/output error means that the chip is locked/write protected so it is not accepting any updates.

2. i am sharing picture of 2.0.7 image currently installed as under:

pic.jpg


However, i will also check your files, and post result

Regards
 

M. Qaiser

Member
thanks, i think that i have already tried this file (USB_FPG_UPDATE) shared by Jhonny (on his site). unfortunately, it did not work and i got following error:

Error 5 input/output error

I think that input/output error means that the chip is locked/write protected so it is not accepting any updates.

2. i am sharing picture of 2.0.7 image currently installed as under:

pic.jpg


However, i will also check your files, and post result

Regards
 

Attachments

Aliraza63

Staff member
Super Moderator
Error 5 input/output error

I think that input/output error means that the chip is locked/write protected so it is not accepting any updates.
Yes it means it has a bug not allowing to over write the data. unfortunately we dont have any cleaner for it .except it give a try to rewrite a boot loader through bbs tool and test it but it will not clear its chip as well.because nand flash and security both are two different things and have different functions..
 

M. Qaiser

Member
Hello Aliraza, i have tested your files, again getting same error:

Error 5, input/output error

Now after all tests, following are my observations as under:

1. The box remained working more than 4-5 years without any problems
2. During this period, i installed all different lastest firmwares (Blackhole, Openpli, Openatv etc) hundred of times and it worked flawlessly.
3. Last week when i tried to install BH 3.0.9, after reboot it showed HW error
4. The box seems to be genuine, purchased from DMM Dubai, authorized dealer of DM in Middle East.
5. The HW error means that either the nand chip is defective or the box is clone.
6. The nand chip is not available in our area so i have no option but to use box as it is or dispose off it.


Regards
 

Aliraza63

Staff member
Super Moderator
Hello Aliraza, i have tested your files, again getting same error:

Error 5, input/output error

Now after all tests, following are my observations as under:

1. The box remained working more than 4-5 years without any problems
2. During this period, i installed all different lastest firmwares (Blackhole, Openpli, Openatv etc) hundred of times and it worked flawlessly.
3. Last week when i tried to install BH 3.0.9, after reboot it showed HW error
4. The box seems to be genuine, purchased from DMM Dubai, authorized dealer of DM in Middle East.
5. The HW error means that either the nand chip is defective or the box is clone.
6. The nand chip is not available in our area so i have no option but to use box as it is or dispose off it.


Regards
Ic but its not a nand chip error .box is working fine in old firmwares. this is its security chip which is not identifying the updated binary codes.. the image u have used like bh 2.0.7 it has old drivers which were not modified to run clone hunters ( in various enigma2 files ). Currently there is one option to (as u already know security chip is not available now.) replace the motherboard.
 

Top Bottom